Akkerbouw Veehouderij
Fruitteelt
Vollegrondsgroente
Groenvoorziening
Ongediertebestrijding

In memoriam van Richard van Wesemael

In memoriam van Richard van Wesemael

† Dankbare herinnering aan

Richard van Wesemael

Echtgenoot van Adriana Boogaart

Geboren te Hontenisse op 14 augustus 1927 en op 94-jarige leeftijd overleden te Stekene, 5 maart 2022.

We namen afscheid vanuit de parochiekerk van de h. Joseph te Nieuw- Namen op 11 maart 2022 waarna we hem begeleidden naar zijn laatste rustplaats op het rk kerkhof aldaar.

Je kwam als één na laatste kind ter wereld te Hontenisse. Dit uit een gezin van 11 kinderen.

Door het wegvallen van je vader op 3-jarige leeftijd, moest je als kind al vroeg naar de kostschool te St Niklaas.

Het was een harde tijd voor jou, maar ook voor jouw moeder die er alleen voor stond om de boerderij te runnen.

Toen de oorlog uitbrak werd je teruggeroepen naar de boerderij en als 12-jarige hielp je al mee op de boerderij. Na de oorlog volgde je de landbouwwinterschool te Hulst en ging je het boerenvak in en dat is waar ook altijd jouw hart lag.

Daarna kwam je via loonwerk in de agrarische handel terecht.

Het was niet makkelijk, die eerste jaren zei je vaak dat er geen plaats voor jou was. De handel was al verdeeld zeiden de leveranciers. Je hebt door kalmte en rust te bewaren en je eigen weg te zoeken je plaats veroverd in deze handel.

En dit bedrijf heb je enorm uitgebouwd. Dit samen met Ma in eerste instantie die de administratie deed en later met vele anderen die samen de schouders er onder wisten te zetten.

Op latere leeftijd gingen jullie samen een aantal keren op reis, o.a. naar Israël, Taiwan en Costa Rica, maar het land waar jullie het hart echt aan verloren hebben was toch wel ZuidAfrika, het land waar jullie diverse keren naar toe zijn geweest.

Op een van deze reizen is Ma ziek geworden.

Je was ook een man van weinig woorden, maar als je wat zei was het altijd to the point. Over je gevoelens praten vond je moeilijk maar als de kleinkinderen langs kwamen fonkelden jouw ogen.

Pa we zijn ontzettend trots en dankbaar voor alles wat je voor ons hebt gedaan, de dingen die je ons hebt bijgebracht, de liefde voor de natuur en de dieren, vergeving schenken aan anderen, de kalmte te bewaren als er conflicten waren en nooit overhaaste beslissingen te maken.

Ook geven was erg belangrijk voor jou. Een van je uitspraken was dat het zaliger was te geven dan te ontvangen. Je hielp dan ook vaak mensen en vroeg er niets voor terug. Pa bedankt voor alles, je was een groot man en zoals iemand het zo mooi verwoordde deze week:

You are legend

Agenda

09
donderdag
mei 2024
Gesloten | Hemelvaart
20
maandag
mei 2024
Gesloten | Tweede Pinksteren

Klant worden bij Wesemael

Wesemael helpt ondernemers bij het telen van een kwalitatief zo goed mogelijk én renderend gewas.

Klant worden

Terug naar de bovenkant van de website