Akkerbouw Veehouderij
Fruitteelt
Vollegrondsgroente
Groenvoorziening
Ongediertebestrijding

Geschiedenis

Oprichting van het bedrijf

Wesemael is gestart in Nieuw Namen; Emmadorp om precies te zijn. Het bedrijf is ontstaan uit een landbouw- en een loonwerkbedrijf. Richard van Wesemael liet zich in 1960 officieel inschrijven als handelaar en ging al snel handelen in gewasbeschermingsmiddelen. Hij was een pionier in de parallelimport van GBM en dit resulteerde in eigen toelatingen. Daarnaast begon Richard ook zelf verschillende middelen te fabriceren en formuleren. Uiteindelijk is het bedrijf gegroeid tot een belangrijke speler op de markt bij zowel de landbouwer als de handelaar.  

Verhuizing en depot in Biddinghuizen

Wesemael is in 1978 verhuisd naar de Zoutestraat in Hulst (huidige locatie). Deze locatie was al langer in bezit van de familie Van Wesemael, maar diende als opslaglocatie. Sinds het bedrijf is gevestigd in Hulst, is het alleen maar meer gaan groeien. Eind jaren '70 is het depot in Biddinghuizen onderdeel geworden van het bedrijf. 

Van Wesemael Groep

Door de jaren heen zijn er bedrijven overgenomen en bedrijven ontstaan, resulterend in de Van Wesemael Groep. Ondertussen bestaat de groep uit R. van Wesemael, AgroBuren, WPA-Robertus, Alb. Groot, Agro de Arend, FS Europe, Habo en Van Nifterik. De bedrijven zijn gevestigd door heel Nederland en zijn zowel nationaal als internationaal actief. Binnen de groep heeft ieder bedrijf zijn eigen specialiteiten, waardoor ze elkaar kunnen ondersteunen en de klant optimaal kunnen voorzien van een goed eindproduct. Meer informatie over de bedrijven binnen deze groep vindt u hier

Geschiedenis Wesemael

Terug naar de bovenkant van de website