Akkerbouw Veehouderij
Fruitteelt
Vollegrondsgroente
Groenvoorziening
Ongediertebestrijding

Ontkoppeling spuitlicentie Gewasbescherming / KBA

Ontkoppeling spuitlicentie Gewasbescherming / KBA


De regels omtrent het gebruik van ongediertebestrijdingsmiddelen (ratten en muizen) gaan gebaseerd worden op geïntegreerde plaagdierbeheersing. De verwachting is dat een aantal daarom de KBA-aantekening niet gaan verlengen. Wanneer de KBA-aantekening niet wordt verlengd, is het belangrijk de aantekening los te koppelen van de spuitlicentie. Anders zal onbedoeld ook de spuitlicentie niet worden verlengd, en dit kan enkel worden hersteld door opnieuw examen te doen.

Om deze reden heeft Bureau Erkenningen besloten de ontkoppeling centraal door te voeren. Na 31 juli 2021 zijn er geen gekoppelde licenties gewasbescherming / KBA meer. Er wordt voor u een zelfstandige KBA licentie aangemaakt (met dezelfde einddatum als de oorspronkelijke gecombineerde licentie).

U kunt een pasje bestellen via de volgende link: duplicaat aanvragen (let op: hier zijn kosten aan verbonden). Uw licenties zijn ook te zien via de app van Bureau Erkenningen: Android en Apple. De NVWA accepteert de getoonde data van de app, zoals licenties op een plastic pasje. Wanneer u zichzelf identificeert met de Bureau Erkenningen app op uw mobiele telefoon, is een pasje niet meer nodig.

Agenda

20
maandag
mei 2024
Gesloten | Tweede Pinksteren

Klant worden bij Wesemael

Wesemael helpt ondernemers bij het telen van een kwalitatief zo goed mogelijk én renderend gewas.

Klant worden

Terug naar de bovenkant van de website