Akkerbouw Veehouderij
Fruitteelt
Vollegrondsgroente
Groenvoorziening
Ongediertebestrijding

Van Wesemael Groep

Van Wesemael, AgroBuren, WPA-Robertus, Agro de Arend, FS Europe, Habo en Van Nifterik vormen samen de Wesemael Groep. Binnen deze groep heeft ieder bedrijf zijn eigen specialiteiten, waardoor ze elkaar kunnen ondersteunen en de klant optimaal kunnen voorzien van een goed eindproduct. Het ontstaan en de geschiedenis van de groep wordt hier toegelicht.

De groep is actief in diverse sectoren, in het bijzonder de akkerbouw, fruitteelt, veehouderij, weidebouw, boomkwekerij, tuinbouw en openbaar groen. Ook heeft de groep een groothandelsfunctie. Het productaanbod bestaat uit gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, zaaizaden, boomkwekerij artikelen en andere toebehoren voor de landbouw en fruitteelt. De groep levert alles wat de teler nodig heeft! De bedrijven vertellen meer over de Wesemael Groep. 

AgroBuren

AgroBuren is toeleverancier van gewasbeschermingsmiddelen en is sinds 2001 onderdeel van de Wesemael Groep. Dit is het jaar dat de organisatie is ontstaan, doordat Wesemael de handelsactiviteiten van Agrarisch Centrum Maurik en van Cooten Lienden overnam.

AgroBuren is een modern bedrijf dat werkt volgens de volgende missie: “Vertrouwen door prestatie”. Door het leveren van het juiste advies op het juiste tijdstip, met teeltadviseurs welke zich onderscheiden in praktische teeltkennis, willen een zo hoog mogelijk rendement behalen. Voor meer informatie omtrent AgroBuren, bezoek de website: www.agroburen.nl.

Logo WPA-Robertus


WPA-Robertus

WPA-Robertus heeft vijf vestigingen in noord, oost en midden Nederland. Het bedrijf is toeleverancier van onder andere gewasbeschermingsmiddelen, zaaizaden en meststoffen voor verschillende sectoren, waaronder akkerbouw, veeteelt en bloembollenteelt. WPA-Robertus staat bekend om persoonlijke en deskundige advisering op het gebied van beschermingsmiddelen. “Samen met de klant streven wij naar het hoogste resultaat.” Voor meer informatie omtrent WPA-Robertus, bezoek de website: www.wpa-robertus.nl

In oktober 2020 is bekend geworden dat Alb. Groot haar activiteiten zal voortzetten onder de vleugels van WPA-Robertus. Beide organisaties zijn al decennia actief in de gewasbescherming, spreken elkaars taal en hebben dezelfde bedrijfscultuur en filosofie.

Logo Van Nifterik


Van Nifterik

Van Nifterik is wereldwijd een vooraanstaande leverancier op het gebied van plantondersteuning en is vooral bekend als producent en leverancier van duurzame bamboe plantstokken die hun weg vinden naar kwekers in binnen- en buitenland. De klanten bevinden zich in bijna 30 landen over de hele wereld. De producten worden deels in eigen beheer geproduceerd in een fabriek in China. Van Nifterik levert als importeur en groothandel ook andere ondersteuningsproducten voor de tuinbouw. Bezoek voor meer informatie de website: www.vannifterik.com.

 

Logo Agro de Arend


Agro de Arend

Agro de Arend beschrijft zichzelf als ‘een partner met visie voor de kweker’. Het bedrijf is een internationale toeleverancier en kennispartner voor onder andere de boomkwekerij, fruitteelt en tuinbouw in binnen- en buitenland. Agro de Arend biedt een assortiment bestaande uit plantondersteuning, bindmaterialen, kluitmaterialen, gereedschappen en overige artikelen.

Agro de Arend is ontstaan in 2012 toen AgroBuren en Gerrit-Jan van Nifterik de activiteiten van Arends de Arend en alle activiteiten van Huverba in de boomkwekerijartikelen overnamen. De samenwerking en bundeling van krachten zorgt er volgens Agro de Arend voor dat ze een sterke toeleverancier geworden zijn. “Wij bieden een breed scala aan producten en hebben veel kennis om de kwekers op alle gebieden met deskundig advies terzijde te staan.” Voor meer informatie omtrent Agro de Arend, bezoek de website: www.agrodearend.com.

Logo FS Europe


FS Europe

Fruit Support Europe is binnen de Wesemael Groep de totaal leverancier voor ondersteunings- en overkappingsmaterialen in de fruitteeltsector. Ook biedt het bedrijf een ruime keuze bamboestokken, tanalith palen en gecreosoteerde palen aan.

FS Europe is ontstaan uit de overname van de fruitteeltafdeling van Van Nifterik Holland en is onderdeel van de Van Wesemael Groep en AgroBuren. “Door deze overname kunnen we ons veel meer specialiseren en zijn we er als bedrijf op vooruitgegaan. Ieder bedrijf in de Wesemael Groep heeft zo zijn eigen kracht die we samen kunnen bundelen. Dit maakt de groep zo sterk”, concludeert Dikkie van Nifterik, voormalig directeur bij FS Europe. Voor meer informatie omtrent FS Europe, bezoek de website: www.fseurope.eu.

Logo Habo


HABO

Habo is een groothandel in tuinbouwmaterialen, gevestigd in Herzele, België. Sinds 2015 zijn zij aangesloten bij de Wesemael Groep. “We merken dat onze bedrijfsfilosofie overeenkomt met die van Wesemael, dus dat maakt het een fijne samenwerking” vertelt Peter Hanssens, directeur en medeaandeelhouder. Peter vindt dat hij de juiste keuze heeft gemaakt om Habo toe te voegen aan de Wesemael Groep. “Het is een dynamische groep met een goed boerenverstand.” Voor meer informatie omtrent Habo, bezoek de website: www.habobelgium.be.

 

 

Terug naar de bovenkant van de website