Akkerbouw Veehouderij
Fruitteelt
Vollegrondsgroente
Groenvoorziening
Ongediertebestrijding

Ongediertebestrijding

Voor agrarische ondernemers is het belangrijk om plaagdieren zoals mollen, ratten, muizen en wespen buiten de deur te houden. Plaagdieren kunnen ziektes en bacteriƫn overbrengen. Professionele bestrijding is belangrijk, omdat de consequenties bij nalatigheid groot kunnen zijn. Denk aan schade aan uw materieel, bekabeling en gebouwen. Wesemael helpt u bij de bestrijding van ongedierte!

Diensten

Wesemael heeft al jarenlange ervaring met de bestrijding van mollen. Gaandeweg hebben wij onze kennis verbreed. Wij zijn onze klanten nu van dienst met een compleet pakket op het gebied van ongediertebestrijding. Naast het leveren van producten is een aantal van onze mensen opgeleid om dit professioneel voor u uit te voeren. Twee van onze medewerkers beschikken over een diploma Bestrijdingstechnicus (plaagdierbeheerser). Zij komen ter plaatse om mollen, wespen en knaagdieren te bestrijden. Hoe eerder wij eventuele bedreigingen signaleren des te beter het eindresultaat. Want ook hier geldt, voorkomen is beter dan genezen. 

Licentie Knaagdier Beheersing op Agrarische bedrijven 

Agrarische ondernemers die bestrijdingsmiddelen voor knaagdieren gebruiken, moeten in bezit zijn van een licentie: vakbekwaamheidsbewijs Knaagdierbeheersing op het Agrarische Bedrijf (KBA). Knaagdierbeheersing op agrarische bedrijven valt uiteen in twee delen: binnen bedrijfsgebouwen en buiten bedrijfsgebouwen. KBA geldt alleen voor binnen en KBA-GB geldt voor zowel binnen als buiten bedrijfsgebouwen. Als u op het bedrijf buiten bedrijfsgebouwen professionele chemische bestrijdingsmiddelen wilt toepassen, dan moet ook het bedrijf gecertificeerd zijn door het Keurmerk Plaagdier Management Bedrijven (KPMB). Wesemael is zo'n gecertificeerd bedrijf en kan u van dienst zijn bij de bestrijding van knaagdieren in en rond uw gebouwen.

Producten

Wij leveren ook producten, zodat u zelf ongediertebestrijding kunt uitvoeren. Zo leveren wij muizen- en rattendozen, mollenklemmen, mollentabletten, rodenticiden en nog veel meer. Wij leveren deze producten afhankelijk van uw licentie. Voorkomen van knaagdieren en niet chemische bestrijding zijn de eerste maatregelen, daarna pas chemische middelen inzetten (indien nodig). 

Let op: Vanaf 2022 gaat het CTGB toelatingen voor professionele chemische bestrijdingsmiddelen wijzigen. Voor steeds minder middelen is de licentie KBA toereikend. Geleidelijk aan zal voor steeds meer middelen gaan gelden dat de licentie KBA-GB noodzakelijk is. De verwachting is dat per 2026 de licentie KBA voor geen enkel middel toereikend is. 

Meer informatie?

Neem voor meer informatie omtrent onze diensten en/of onze producten of het plannen van een afspraak contact op met een van onze vestigingen

Terug naar de bovenkant van de website