Akkerbouw Veehouderij
Fruitteelt
Vollegrondsgroente
Groenvoorziening
Ongediertebestrijding

Inzamelen lege cans gewasbeschermingsmiddelen

Inzamelen lege cans gewasbeschermingsmiddelen

Lege gespoelde cans van gewasbeschermingsmiddelen zijn voor u als teler in de praktijk vaak lastig om verantwoord afgevoerd te krijgen. Meestal wordt het nu via het bedrijfsafval afgevoerd en later verbrand, maar dit hoogwaardige materiaal kan prima gerecycled worden.

Via de nieuwe STORL-regeling kunnen lege cans gerecycled worden tot grondstoffen voor andere producten. R. van Wesemael B.V. en AgroBuren B.V. ondersteunen dit nieuwe sector initiatief.

Wat houdt de regeling in?

Lege cans van gewasbeschermingsmiddelen, (blad)meststoffen, biostimulanten en hulpstoffen kunnen verzameld worden in 400 liter plastic STORL-zakken. Deze STORL-zakken kunt u aankopen bij R. van Wesemael B.V. en AgroBuren B.V. voor 12,50 euro per rol. Op 1 rol zitten 5 zakken. De volle zakken worden vervolgens kosteloos afgevoerd naar een verwerker.

Wat zijn de voorwaarden voor inname?

- Lege cans dienen schoon gespoeld te zijn. Dus geen resten in de can.

- Cans dienen droog te zijn. 3x uitschudden is voldoende om ze leeg te krijgen.

- Cans dienen te worden aangeboden in STORL 400 liter zakken.

- Cans aanbieden zonder dop. Doppen kunnen na het spoelen worden aangeboden bij het regulier bedrijfsafval.

In de loop van 2024 zal ook gestart worden met de inzameling van doppen, restanten en niet-spoelbare verpakkingen. In de jaren daarna beoogd STORL ook blikken en lege zaaizaad- en kunstmestzakken e.d. in te gaan zamelen.

Waar aanmelden voor deelname?

U kunt zich aanmelden voor inzameling van lege cans via de STORL-website: www.storl.nl. Op de website ziet u voor welke regio wanneer een ophaling/inlevering ingepland is. Het doel is om op één dag een vrachtauto vol te krijgen (= 360 zakken). Indien u zich heeft aangemeld, krijgt u van STORL bericht wanneer de volle zakken worden opgehaald of wanneer op een locatie in uw regio de volle zakken gebracht kunnen worden.

4 Stappen-plan:

 

Aanvullende info gewenst?

Dan raden wij u aan om contact op te nemen met uw bedrijfsadviseur.

 

Agenda

Klant worden bij Wesemael

Wesemael helpt ondernemers bij het telen van een kwalitatief zo goed mogelijk én renderend gewas.

Klant worden

Terug naar de bovenkant van de website